Mai exact, pot afuma alimentul la cald , lasandu-l in fum de lemne de fag. In consecinta, locul afumarii traditionale e luat de afumarea chimica, . Dincolo de usurinta cu care lucrezi ingredientele pe grill, marea chestie a acestui grill ramane afumatoarea pentru ca poti alege daca vrei fum cald sau rece! Fumul provenit din lemnul de cires este foarte discret cu un usor iz de fructe potrivit in afumarea la cald a ratei sau diferitelor carnuri de pasare.
Peștele trebuie pregătit pentru afumătoare. De asemenea, există și metoda de afumare la cald , care necesită creșterea căldurii fumului.
Dimensiuni afumatoare interioare: 40x34xcm. Distanta intre rafturi: cm. Acest aparat este proiectat pentru afumare calda si rece. Reglati accesul aerului si cantitatea fumului prin descizatura in sertarul mare si cea a capatului . Cum se construieste o afumatoare. Materiale necesare: - o galeata de tabla.
Afumarea carnii cu fum cald. Cu fum rece, se foloseste rumegus.
Ea implica amplasarea carnii suficient de departe de sursa de fum incat. Pentru afumarea la cald a alimentelor procesul trebuie sa dureze 24 . Aromatizarea se face doar cu FUM RECE. Vand generator fum rece pentru afumatoare din inox.
Mobila - Decoratiuni Bucatarie. Termometru inox gratar afumatoare cuptor barbeque boiler esspresor . Aici aveți acces la sortimentul „Grătare cu cărbuni și afumătoare. Fumul cald presupune o afumare cu putina flacara (chiar in afumatoare ) si are ca urmare asazisa „hiţuire”. Carnea sau carnatii afumati astfel se . In cazul acesta afumarea se face cu rumegus, fara flacara, iar fumul trebuie sa iasa.
Astfel, acestea sunt atât afumate, cât și ușor gătite. Bunicii mei au afumat si la cald si la rece toata viata lor, la fel si . In cazul afumarii la cald – metoda lenta de afumare - preparatele sunt expuse la fum si caldura intr-un mediu stabil si intr-un mod controlat. Producător: “Are un miros mai îmbietor. Fumul să fie rece când ajunge aici, dacă e cald începe să încălzească salamul şi deja este perimat.
Camera de fum va fi prevazuta cu un recipient plin cu apa pentru a produce abur. Pe la noi prin Ardeal, nu se prea folosesc afumatorile cu fum rece, eu acasa am constriut una cu fum cald , dintr-un Fichet (dulap metalic) pe . In unele parti ale Moldovei se foloseste afumarea la cald in asa zisul.
AFUMAREA CU FUM CALD , cunoscuta si drept hituire, este o tehnica de afumare ce presupune utilizarea unor temperaturi ridicate, de cca . Sursa de fum pentru afumarea produselor alimentare o constituie lemnul şi,. Dacă nu, aproape fiecare gospodărie ţărănească are afumătoare. Vom da şi unele reţete de preparate, care necesită fum cald , dar acestea . In plus, fumul imprima produselor animaliere un aspect, miros si gust placut si. Caldă – cărnurile sunt afumate deasupra sursei de fum într-un spaţiu bine. Atârnaţi carnea, slănina şi cârnaţii în afumătoare , pe cârlige sau legate cu sfoară.
Se construieste o afumatoare din caramida sau boltari. Fumul , prin continutul sau in principii volatine (aldehida formica, creozot, oxid de carbon, derivati pirogalosi etc.). Se iau carnurile legate si zvantate si se pun la fum in afumatoare.
Mai puteti face cotlet si prin afumare la cald (pe gratar) – vezi aici reteta. Aceasta afumatoare functioneaza pe principiul fumului cald , si, spre deosebire de afumatoarea cu fum rece, care se foloseste la conservarea .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.